Zobrazeno 21 až 28 z celkem 28 článků.
60_20200924_124301.jpg

Je to pro mne výzva, hlásí o angažmá u žen Prague Tigers Vít Gattnar

Florbalově vyrůstal ve Vítkovicích, následně se přesunul do Opavy. Pracovní povinnosti zavály Víta Gattnara do Prahy, kde na oblíbený sport narazil rovněž. Kvůli zranění ukončil kariéru a tak chodil podporovat svou přítelkyni, a když ona přestoupila do Prague Tigers, tak po čase došlo i na něj. Jako hráč odmítl, ale následná nabídka působit jako asistent trenéra u ženského týmu se už dala přijmout.

59_20200923_125555.jpg

Zabránit brance je důležitější, říká novopečená obránkyně Hamerníková

Na novou roli si musí zvykat mladá 21letá florbalistka Nikola Hamerníková v dresu Prague Tigers. Před sezónou přišla z Panthers jako útočnice, po změně dresu ale hraje na pozici obránkyně. „Univerzál ze zkušenostmi z extraligy, který přináší varianty do sestavy,“ řekl na její adresu hlavní trenér Vladimír Jambor a jeho slova se vyplnila. Z hráčky, jež má střílet góly, jim teď musí naopak zabraňovat, což je podle čerstvě předělané obránkyně mnohem důležitější a své doposud nasbírané zkušenosti ukázala i proti bývalému týmu v pohárovém utkání.

54_20200917_011834.jpg

Senzace v poháru! Tigers ovládli šelmí duel a jsou v osmifinále

Tygří florbalky jsou ostřejší a přesnější než panteří. Alespoň co se ženských duelů týče. Druhé kolo Poháru Českého florbalu svedlo dohromady Prague Tigers a Panthers Praha. Souboj prvoligového celku s extraligovým vyšel vítězně pro outsidera, který v domácím prostředí zaskočil favorita, zvítězil 3:2 a postoupil do osmifinále. V něm se utká s dalším celkem z nejvyšší soutěže FbŠ Bohemians.

53_20200916_132433.jpg

První ostrá prověrka. Ženy v poháru vyzvou extraligové Panthers

Základní skupinou prošly svěřenkyně Vladimíra Jambora a Víta Gattnara s přehledem, úvodní dva zápasy v novém ročníku první ligy zvládly rovněž. Nyní je ale čeká soupeř mnohem těžšího kalibru. Ve druhém kole Poháru Českého florbalu žen se Prague Tigers popasují s extraligovým celkem Panthers Praha. Úderem 19. hodiny se v Čakovicích odehraje souboj šelem, v němž se rozhodne, kdo je dravější, má ostřejší drápy a postoupí dál.

52_20200913_201500.jpg

Dlouhé trápení se Strašecím, Tigers přesto vydřeli tři body

Také utkání druhého kola první ligy žen přineslo dlouho napínavou bitvu v podání Prague Tigers. Ženy se opět střetly s nováčkem, tentokrát je čekalo Nové Strašecí. Vyrovnaný duel zlomily až v závěru, kdy dvěma slepenými brankami otočily vývoj zápasu na svou stranu a přestřelku nakonec ovládly 7:5. Po úvodním víkendu mají na kontě plný počet šesti bodů a usadily se na druhé pozici tabulky.

51_20200912_210556.jpg

Ženy ovládly derby. Black Angels zlomily ve třetí třetině

Úvodní a povinnou výhru mají za sebou. Ženy Prague Tigers vstoupily do nového ročníku 1. ligy výhrou 7:1 v derby proti Black Angels. Výsledek jednoznačný, hra už nikoliv a trenéři měli spoustu výhrad ke svým svěřenkyním. Soupeře se však podařilo zlomit v závěrečné části, která se už odehrávala plně v režii favorita zejména pod taktovkou Elišky Horákové, jež přispěla k vítězství dvěma trefami a jednou asistencí.

49_20200909_131635.jpg

Nová sezóna startuje! Na úvod prověří Tigers dva nováčci

Minulý ročník zakončily smolnou tečkou v play off, letos odstartují ten nový. Ženy začínají další sezónu v první lize. Hned úvod soutěže pro ně bude hodně ošemetný. V prvních dvou duelech je totiž čekají dva nováčci – Black Angels a Nové Strašecí. Povinnost velí získat šest bodů, oba soupeři se ale budou chtít vytáhnout.

50_20200910_105908.jpg

Tým žen se vyzbrojil na ligu: znamenitý čtyřlístek z Boleslavi či návrat odchovankyně

Léto je období, ke kterému patří boje v zákulisí na přestupovém trhu než na hřišti. V letošní přestávce mezi sezónami byli hodně aktivní i Prague Tigers, kteří do svých řad přilákali hned sedm posil a ne ledajakých. Jedno zvučné jméno střídalo druhé. Parádní zásilka dorazila z dnes již extraligové Mladé Boleslavi, odkud přišly hned čtyři hráčky: Elišky Horáková s Mrázkovou a Kristýny Zelená s Viktorovou. S nejvyšší soutěží mají zkušenosti i Michaela Neubergerová, Nikola Hamerníková a gólmanka Jana Vyrobíková, která hlásí návrat po pěti letech strávených ve Vinohradech.